Time flies when you’re having fun!

februari 16, 2022

Hi, mijn naam is Sjors Peters en ik ben in januari gestart als junior consultant bij Qando. In een serie blogs neem ik jullie mee in mijn eerste maanden bij Qando! 

De afgelopen vier weken heb ik mijn eerste praktijkervaring binnen inkoopdigitalisering opgedaan. Een grote, spannende maar vooral leuke stap. Helaas hebben we nog steeds te maken met corona, en dat betekent veel thuiswerken. Desondanks kan ik terugkijken op een hele leuke en leerzame maand.

Zoals gewoonlijk, wanneer je aan een nieuw avontuur begint, krijg je een heleboel nieuwe informatie te verwerken. Nieuwe collega’s, nieuwe omgeving, nieuwe werkzaamheden, en in mijn geval een nieuwe structuur in m’n leven. Niet gek dus, dat zoiets spannend is. Mijn eerste werkdag verloopt zoals je zou verwachten: praktische dingen regelen, de werkomgeving verkennen en je nieuwe collega’s leren kennen.1641225593911

Hierna ben ik begonnen met een uitgebreid inwerkprogramma, om kennis te maken met allerlei onderwerpen waar Qando zich in heeft gespecialiseerd en dus onderdeel zijn van het takenpakket. Het uitvoeren van een digitale inkoopscan, het opstellen van een RfP voor inkoopsoftware of een roadmap maken voor digitalisering van inkoop en contractmanagement, om maar een paar voorbeelden te geven. Ook nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence en Blockchain passeren de revue. Op dit moment ben ik bezig met een uitgebreide training in de Source to Pay software van Zycus, onze softwarepartner, en PowerBI.

Naast het inwerkprogramma word ik ook actief betrokken bij lopende projecten en meetings. Zo krijg ik ook de verschillende facetten van de praktijk mee, minstens net zo leerzaam!

Al met al heb ik mijn eerste maand bij Qando als erg fijn en interessant ervaren. Ik ben met open armen ontvangen en voel me dan ook echt onderdeel van het team. Ik ben klaar voor wat de tweede maand mij gaat brengen!

Sjors Peters

Geschreven door Sjors Peters

Qando | Junior Consultant