Optimalisatie van inkoopsoftware

Wij helpen en adviseren onze opdrachtgevers bij het automatiseren van (delen van) het inkoopproces. Ook bij bedrijven en organisaties waar al inkoopsoftware wordt gebruikt wordt aan ons regelmatig gevraagd om te kijken naar de verbetermogelijkheden.

Vaak zien we dat er voor elk onderdeel van het inkooproces software van een andere leverancier wordt gebruikt al dan niet in combinatie met interne (zelfgebouwde) tools. Naast een wirwar van interfaces zorgt dit ook voor handmatige werkzaamheden om data vanuit het ene systeem in het andere te krijgen. 

Wat we ook zien is dat inkoopsoftware technisch wel geïmplementeerd is, maar dat er weinig en/of onjuist gebruik van wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een spendanalyse systeem dat nauwelijks gebruikt wordt of een contractmanagement systeem waar minder dan de helft van alle contracten in staan. 

Middels diverse analyses brengen we in een zeer korte periode de pijnpunten en optimalisatie kansen voor u in kaart. Vraag via de knop hiernaast om meer informatie.

Qando consultants
Wij staan standby om u te gaan helpen met het bereiken van inkoopresultaat middels de optimalisatie van inkoopsoftware.
Meer informatie

Het gebruik van inkoopsoftware is een goede stap in het professionaliseren van de inkoop. Het optimaliseren van de software voor het gebruik binnen uw organisatie is echter de sleutel tot het behalen van toegevoegde waarde; dit kent vele vormen, van de organisatie-specifieke inrichting van de software tot het met elkaar verbinden van de gekozen platformen.

Rob Brands

Rob Brands

Consultant | Qando

Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain