InCompany workshop 'AI voor inkoop'

Op 3 oktober 2019 hebben wij samen met onze partner Heroes bij de een grote organisatie in de reisbranche een workshop gegeven omtrent de toepassing van Artificial Intelligence binnen inkoopprocessen. 

Na een korte introductie, zijn de deelnemers in groepen aan de slag gegaan met een probleemstelling die door hen zelf is aangedragen en daadwerkelijk speelt binnen de organisatie. Onder begeleiding van ons hebben zij AI-oplossingen bedacht voor de diverse probleemstellingen. 

Ook geïnteresseerd in een dergelijke workshop in uw organisatie? Neem contact met ons op! 

Procurement day

NEVI Procurement day 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 vond de jaarlijkse Procurement Day van NEVI plaats. De locatie was dit jaar het Gooiland in Hilversum. 

Het thema van deze editie was 'Empowerment'. Buiten de keynotes, was het mogelijk om via verschillende tracks je eigen dagprogramma op te stellen. Achraf heeft namens Qando op deze dag twee workshops verzorgd: 

  • Track Contract Management | Impact Blockchain op inkoop.
  • Track Trends | Kansen voor Artificial Intelligence voor inkoop. 
Seminar Digitalisering VIB

Seminar Digitalisering van Inkoop - VIB

Op 11 juni jl. hebben wij in Antwerpen een groot deel van het programma van de seminar Digitalisering van Inkoop van VIB mogen verzorgen. In de ochtend zijn we met de deelnemers dieper ingegaan op het 'waarom en hoe digitaliseren'. In de middag hebben we onze klantcase van Isala rondom P2P-software implementatie aan de deelnemers voorgelegd. 

Qando | Dag van Inkoop & Logistiek VIB

22e Dag van inkoop en Logistiek - VIB

Op 7 mei hebben wij een break-out sessie mogen verzorgen tijdens de 22e Dag van Inkoop en Logistiek, georganiseerd door de VIB (België). In het Elisabeth Center in Antwerpen hebben aan een groep geïnteresseerde inkoopprofessionals verteld wat de impact is van Artificial Intelligence op inkoop. 

Chatbot

AI-explore sessie - Hé inkoop! 

Op 9 oktober organiseren we als vervolg op ons Food4Thought evenement over 'de impact van Artificial Intelligence op inkoop' een AI-explore sessie. 

Samen met Heroes zullen we tijdens de workshop gezamenlijk gaan onderzoeken of en op welke wijze de Virtual Procurement Assistant ingezet kan worden en welke inzichten en voordelen dit voor u kan gaan opleveren.

Deze sessie vindt plaats in Utrecht. Om op de hoogte te blijven en uw interesse kenbaar te maken, klik hier

P2P in de zorg

Kennissessie P2P in de zorg

Samen met Bert Kruisdijk, inkoopdirecteur Isala Ziekenhuis, hebben wij op 16 april 2019 in een kennissessie bij ons op kantoor beargumenteerd welke voordelen de inzet van een volledig, geïntegreerd P2P-softwarepakket kan bieden (ongeacht welke leverancier deze software levert) met inachtneming van het huidige ERP-systeem. Het betrof een besloten sessie met 12 inkoopmanagers van ziekenhuizen/ zorggroepen zodat er sprake was van sterk inhoudelijke discussies.  

Food4Thought  - 7

Qando Food4Thought 2019

Op 28 maart organiseerden wij wederom ons jaarlijkse evenement Food4Thought, een kleinschalig thema-diner met een specifiek onderwerp binnen digitalisering en inkoop. Dit jaar vond het diner plaats in Kasteel Maurick, Vught. 

Het thema van dit jaar was: 'De impact van Artificial Intelligence op inkoop'. 

Vraag de reader "AI voor inkoop" aan. 

IMG_0152 (1)

YPP - Masterclass Blockchain

In samenwerking met Young Procurement Professionals (YPP) organiseerden wij op 19 maart 2019 een masterclass "Blockchain voor jonge inkoopprofessionals". Hierbij gingen we in op de impact van Blockchain-technologie op inkoopprocessen en de rol van inkoopprofessionals.

 

3552b878-3cee-4f98-884c-b3a3cc9a0d0a

NEVI Zorgcongres

Op 7 en 8 februari 2019 verzorgden wij op het NEVI Zorgcongres een gezamenlijke sessie met het Isala Ziekenhuis met als thema 'Digitale transformatie Roadmap - Inkoop in de zorg'.

Benieuwd wat wij hier hebben besproken? De slides van de presentatie kun je bij ons opvragen via info@qando.nl

Een korte impressie van het evenement 

InCompany sessie "Blockchain voor inkoop" bij de NS

Op 7 juni 2018 hebben we het inkoopteam van de Nederlandse Spoorwegen mogen inspireren met onze presentatie “Blockchain voor inkoop”. De 35 inkoopprofessionals kregen na afloop ook onze reader mee.

Een korte terugblik is hier te zien.

 

Lunchsessie "Blockchain voor inkoop"

Als vervolg op het succesvolle Qando Food4Thought-diner van 15 maart 2018, hebben wij op 6 april 2018 in een besloten sessie bij ons op kantoor in Vught verteld wat Blockchain is en welke kansen en impact Blockchain heeft in de wereld van vandaag. Hierbij hebben we concrete voorbeelden gepresenteerd voor de toepassing van Blockchain binnen het werkveld van inkoop. 

Qando Food4Thought 2018

Wij hebben tijdens Qando Food4Thought op 15 maart 2018 succesvol Blockchain op een begrijpelijke manier uitgelegd aan inkoopprofessionals en een concrete vertaling gedaan naar het dagelijkse inkoopvak met behulp van use cases. Ook hebben de deelnemers een reader meegekregen.

Onze terugblik in een video.

Vraag de reader "Blockchain voor inkoop" aan.

Zycus Horizon Europe 2018

Als Gold sponsor van het eerste Zycus-evenement in Europa, in Praag, heeft Qando een actieve bijdrage mogen leveren aan het succes van dit driedaagse congres. In onze eigen break-out sessie "Don't just buy and implement procurement software. Get it adopted" hebben we gesproken over het belang én impact van een goede adoptie.

De vijf belangrijkste inzichten lees je onze blog. 

We hebben een video gemaakt met een terugblik.

 

Nationale Contractmanagement Conferentie 2018

Op 6 februari 2018 was de Nationale Contractmanagement Conferentie in Houten, georganiseerd door CM Partners. Qando was als sponsor aanwezig met een eigen stand.  

Een korte terugblik vind je hier.

NEVI Inkoopdag

Op donderdag 22 juni 2017 heeft Qando een deelsessie verzorgd en als sponsor deelgenomen aan de jaarlijkse NEVI Inkoopdag met als thema ‘Digitale transformatie van inkoop’. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein hebben we samen met Zycus een stand bemand en in de middag een inspirerende deelsessie gegeven aan een volle zaal, waarbij we een aantal mooie cases delen waarin organisaties met behulp van inkoopsoftware een indrukwekkende transformatie hebben ondergaan. 

Voor meer informatie ga naar www.nevi-inkoopdag.nl

Meer lezen

Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties laten miljoenen liggen

Nederlands bedrijfsleven en overheid laten miljoenen liggen door slecht gebruik van de mogelijkheden van inkoopsoftware 

20 april 2017-- Volgens de consultants van Qando is nog heel veel winst te behalen met de inzet van inkoopsoftware, met name door het gebruik van goede data, de integratie tussen systemen en de samenwerking met leveranciers. Achraf Talhaoui, managing partner bij Qando geeft aan dat er een besparing mogelijk is van minimaal 10% over alle inkoopuitgaven bij bedrijven in de industrie, zorg en financiele sector, maar ook bij (semi-)overheidsorganisaties en ZBO's, als er meer aandacht komt voor beter gebruik van inkoopsoftware. 

Het inkoopadviesbureau Qando heeft de resultaten van haar jaarlijkse inkoopsoftware-onderzoek in de Nederlandse markt bekend gemaakt. De invloed van het gebruik van inkoopsoftware op de prestaties deze organisaties is significant, echter is de adoptie van deze software, bestaande uit meerdere inkoopmodules, is beperkt. 

De adoptie van ‘losse’ inkoopmodules stijgt over de gehele linie, met name Purchase-2-Pay en E-sourcing geven hoge groeicijfers: respectievelijk 14% en 18%. Het is echter opvallend dat er slechts een kleine stijging in koppelingen tussen de verschillende inkoopmodules is waar te nemen, terwijl integratie van modules juist zorgt voor betere inkoopprestaties. Respondenten met meer dan vijf koppelingen rapporteren 31% betere prestaties dan respondenten met evenveel modules maar minder koppelingen.  

De resultaten van het onderzoek zijn op 7 april gepubliceerd in het inkoopvakblad Deal! Magazine. Het volledige onderzoek is ook op te vragen bij Qando.

---------

Gepubliceerd op: 

Nieuwsbank

Managers Online

Facility Management Magazine

 

NEVI Contractmanagementdag

Op donderdag 16 maart heeft Qando wederom als sponsor deelgenomen aan de jaarlijkse NEVI contractmanagementdag. Deze stond in het teken van 'Relaties die werken!'. Is uw organisatie klaar om het maximale resultaat uit contractmanagement te halen?Het is voor ons erg waardevol om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van dit vakgebied. We hebben genoten van de inhoudelijke sessies en het was leuk om weer bij te praten met zowel nieuwe als bestaande relaties en we hebben dan ook een aantal mooie aanvullende koffie-afspraken in het verschiet. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid!
 
Drie relevante inzichten vanuit de plenaire sessies:
1. De gebruikelijke prestatiemanagementmethodieken in contracten stellen leveranciers vaak in niet in staat om te innoveren waarmee de waarde van leveranciers voor je organisatie wordt beperkt. Tip: reserveer contractruimte voor gezamenlijke innovatie, hiervoor is vertrouwen van beide kanten noodzakelijk.

2.Functionele vertaling van KPI’s leidt niet tot een effectieve samenwerking om ‘de droom’ van je organisatie te realiseren. Denk hierbij aan de vele KPI-dashboards met rode en groene smileys en stel de vraag: ‘wat is de toegevoegde waarde voor de klant?’ Tip: Hanteer op managementlevel KPI’s die zijn opgesteld vanuit de klantwaarde.

3. Contractmanagement gaat echt verder dan contractbeheer. Het gaat om de relatie die je opbouwt met je leveranciers, het uitnutten van contracten en het samenwerken voor innovatie. Tip: benoem concreet het besparingspotentieel bij effectief contractmanagement. Maak ook inzichtelijk hoeveel ‘administratieve tijd’ dit gaat schelen bij de betrokken contractmanagers en hoeveel interessanter hun werk wordt.
 
Met de bovenstaande tips helpen we je graag verder. Een eerste intake is altijd voor onze rekening!

Zycus Horizon US 2017

Ook dit jaar was Qando trotse sponsor van het grootste jaarlijkse evenement van onze software-partner Zycus in de Verenigde Staten. Van over de hele wereld kwamen (potientiële) klanten, analisten, experts en partners af op dit driedaags inkoopcongres in het The Roosevelt Waldorf Astoria Hotel in New Orleans. Een mooi gezelschap van ongeveer 200 mensen. Het thema: Beyond savings, beyond value.

Onze terugblik - deel 1

Onze terugblik - deel 2

Qando is per 1 april naar Villa Oldenburg in Vught verhuisd 

3 april 2016 - Qando Procurement Strategy & Solutions verhuist naar een groter kantoor in Villa Oldenburg te Vught. Vanuit dit representatieve kantoor kunnen we de verdere groei van Qando faciliteren. Met inmiddels vijf consultants in vaste dienst en een aantal freelancers en ZZP-ers die via Qando aan de slag zijn, helpen we steeds meer klanten om hun inkoopprestaties te verbeteren, inkoopsoftware beter te gebruiken en besparingsprogramma's succesvol uit te voeren.

Het (nieuwe) adres van Qando is Sint Michielsgestelseweg 8, 5261 NH Vught.

 

Qando Food4Thought series gelanceerd!  

26 oktober 2015  - De eerste QandoFood4Thought kennis- en netwerksessie vindt plaats op 1 december. Ingrediënten: lekker eten, praktijkcases delen van en met onze klanten, scherpe discussies en netwerken met collega CPO's en inkoopprofessionals. Wil je een plekje reserveren aan deze tafel? Meld je dan nu aan op info@qando.nl

 

Qando sponsort de NEVI Contractmanagementdag 2015! 

23 januari 2015 - Dit jaar vindt voor het derde jaar op rij de NEVI Contractmanagementdag plaats. De 3e editie staat in het teken van 'De Relatie maakt de Prestatie'. Qando zal deelnemen op de informatiemarkt en een aantal demo's verzorgen van de contract- en leveranciersprestatiemanagement software van softwarepartner Zycus.

Voor meer informatie: www.contractmanagementdag.nl

Zycus & Qando organize CPO Connect Amsterdam 

21 februari 2013 - CPO Connect Amsterdam is a series of roundtable events organized by Zycus in collaboration with Qando, which will feature lively debate and discussions around procurement’s strategic role in driving business performance improvement and financial success.

These focused events – featuring drinks, dinner and discussion – will bring together a select group of senior procurement professionals who are intent on leading their companies to improved business and financial performance. Guests will gain access to well known researchers and experts in sourcing and procurement and to like-minded procurement executives who are already innovating and moving the meter on procurement performance.

Topic for 26th of February: Procurement Performance Initiatives at FEI

In this session, Paul Flemmend, Global Advanced Sourcing Manager at FEI, will share some of the unique challenges faced by FEI in getting visibility into their procurement processes and how technology was leveraged to overcome those challenges resulting in procurement transformation.

Participants in the Europe 2013 CPO Connect sessions will also receive an exclusive research report on the state of procurement performance and technology enablement across Europe. The research is part of a larger Zycus initiative to comprehend enterprise procurement best practices and challenges around the globe.

Location & time: 26th Feb, 2013 - 05:30 PM CET Onwards
Double Tree by Hilton, Amsterdam

For more information contact me via: achraf.talhaoui@qando.nl or +31618479630

Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain