Deal! 2022 #5 pag 34 - 36 vijf stappen digitale inkoop kopie

In 5 stappen naar digitale inkoop

Voor Deal! no. 5 van 2022 schreef Achraf Talhaoui een artikel over Digitalisering. Hierin beschrijft hij de 5 stappen naar Smart Digital Procurement. 

Lees het complete artikel hier

Whitepaper Smart Digital Procurement

Whitepaper Smart Digital Procurement

Voor Nevi schreef Achraf Talhaoui een whitepaper over het onderwerp Smart Digital Procurement, een onderwerp wat hem nader aan het hart ligt. Inmiddels staat ook de training Smart Digital Procurement meerdere keren per jaar op het programma bij Nevi. 

Lees hier de Whitepaper

Nito 2021

Inkooptechnologie-onderzoek (2021)

Eind 2020 hebben wij net als voorgaande jaren, een onderzoek gedaan naar het gebruik, de kwaliteit en de impact van inkoopsoftware bij bedrijven en organisaties in Nederland en België, in samenwerking met NEVI en VIB Supply Chain Masters. Anders dan vorige jaren is het onderzoeken van de impact van COVID-19 op de digitalisering van procurement.

Lees hier meer over de resultaten en download het complete rapport

Publicatie NITO 2019 voorpagina

Inkooptechnologie-onderzoek (2019)

Het inkooptechnologie-onderzoek (2019) is door Qando opgesteld in een eigen publicatie. Ook heeft VIB magazine een artikel geplaatst over de uitkomsten. In het najaar van 2019 volgt ook nog een uitgebreide publicatie in Deal! Magazine. 

Je kunt het onderzoek hier downloaden

Reader AI

Reader Artificial Intelligence voor inkoop 

Qando heeft in 2019 onderzoek gedaan naar Artificial Intelligence voor inkoop. Hierover is een reader samengesteld met begrijpelijke uitleg van AI en een concrete vertaling naar de dagelijkse praktijk voor CPO's en inkoopprofessionals. De reader bestaat uit de volgende onderwerpen: 

 • Wat is de essentie van Artificial Intelligence?
 • Artificial Intelligence voor inkoop
 • Use cases voor inkoop
 • AI toepassen binnen de eigen organisatie

Lees hier meer over AI voor inkoop en vraag de reader aan. 

Inkoopsoftware onderzoek (2018) 

Het inkoopsoftware onderzoek (2018) is opgesteld door Qando en is gepubliceerd in o.a. Deal! Magazine in oktober 2018 en ook het platform Consultancy.nl heeft hierover een nieuwsbericht geplaatst. Het is ons duidelijk geworden dat de invloed van het gebruik van inkoopsoftware op de prestaties van deze organisaties significant is, in het bijzonder is er veel winst te halen door een verdere integratie tussen (inkoop)systemen. Je kunt het onderzoek hier downloaden

Reader Blockchain voor inkoop 

Qando heeft in 2018 een reader geschreven over blockchain. Deze reader schept een duidelijker beeld van de mogelijkheden van blockchain binnen inkoop en bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • Wat kan ik nou concreet met blockchain?
 • Blockchain voor inkoop
 • Concrete praktijkvoorbeelden van de toepassing van blockchain voor inkoop
Lees hier meer over blockchain en vraag de reader aan.

 

Inkoopsoftware onderzoek (2017) 

Het inkoopsoftware onderzoek (2017) is opgesteld door Qando en is gepuliceerd in o.a. Deal! Magazine, april 2017. Het onderzoek gaat o.a. over de relatie tussen de inzet van inkoopsoftware en de prestaties zoals bijvoorbeeld spend under management en uitnutting van contracten. Je kunt het onderzoek hier lezen.

Gartner onderzoek (2017)

Gartner-onderzoek (2017)

Zycus is voor de derde keer op rij benoemd als leidend platform in het tweejaarlijkse onderzoek van Gartner naar Strategic Sourcing Suites. In het rapport zijn 14 inkoopplatformen met elkaar vergeleken waarbij er gekeken is naar de gebruikerservaringen van 179 bedrijven. Zycus scoort bij haar klanten bovengemiddeld op klanttevredenheid en productfunctionaliteit.

Gartner beoordeelt de inkooppplatformen op twee assen: ability to execute en completeness of vision. Zycus scoort hierbij het beste van alle deelnemers op de verticale as ability to execute waaruit blijkt dat het platform bijzonder krachtig is in de dagelijkse toepassing van functionaliteiten, resulterend in hoge scores op klanttevredenheid. De horizontale as completeness of vision doelt op productstrategie en innovatie en geografische strategie. Zycus scoort hier hoog, waarmee wordt bevestigd dat ze de ontwikkelingen in de markt goed begrijpen. Tegelijkertijd heeft Zycus ook veel aandacht voor gevraagde functionaliteiten vanuit de klant (het voice of the customer-programma).

Als implementatiepartner van Zycus zijn we uiteraard trots op de continue hoge waardering van Zycus door onafhankelijke analisten als Gartner en Forrester. Het volledige rapport kunnen we naar u opsturen, stuur daarvoor een e-mail naar info@qando.nl of naar Lucellucel.mulder@qando.nl

 

Gartner onderzoek (2016)

Gartner-onderzoek (2016)

Zycus, de softwarepartner van Qando heeft een goede score gehad in de Gartner Magic Quadrant 2016 voor 'Strategic Sourcing Applications".Qando is als implementatiepartner van Zycus in de Benelux trots op dit resultaat en feliciteert Zycus met deze uitzonderlijke prestatie. Klik hier voor meer info over Zycus en klik hier om een demo aan te vragen.

Deal! Qando inkoopsoftware onderzoek (2015)

Inkoopsoftware onderzoek (2015) 

Het inkoopsoftware onderzoek door Qando is geschreven door Maarten Scholts, Consultant Qando en Achraf Talhaoui, Managing Partner, Qando en is o.a. gepubliceerd in Deal! Magazine. In het onderzoek is o.a. te lezen dat organisaties die inkoopsoftware gebruiken beter presteren. Klik hier om het onderzoek te downloaden. 

Gartner onderzoek (2015)

Gartner-onderzoek (2015)

Zycus, de softwarepartner van Qando is flink gestegen in de Gartner Magic Quadrant 2015 voor 'Strategic Sourcing Applications". Voor de resultaten van dit onderzoek zijn ingevulde vragenlijsten geanalyseerd van 161 referentieklanten en diepte interviews met nog eens 20 referentie-klanten gehouden. Daarnaast is gedetailleerde informatie van de leveranciers over hun product, hun visie en strategie verwerkt in het rapport.

Zycus scoort het hoogste op 'Ability to Execute'. Qando is als implementatiepartner van Zycus in de Benelux trots op dit resultaat en feliciteert Zycus met deze uitzonderlijke prestatie. Klik hier voor meer info over Zycus en klik hier om een demo aan te vragen.

Inkoopsoftware onderzoek (2014)

Inkoopsoftware onderzoek (2014) 

Het inkoopsoftware onderzoek is geschreven door Achraf Talhaoui (Managing Partner), Mark van Lieverloo, (Managing Partner) en Maarten Scholts (Qando Consultant). Het onderzoek richt zich op het gebruik en de acceptatie van inkoopsoftware. Klik hier om het onderzoek te downloaden.

Professional op het witte paard (2010)

Professional op het witte paard (2010)

Het inhuren van externen wordt door veel bedrijven als een ‘dure hobby’ gezien en zijn meestal niet tevreden hierover volgens verschillende onderzoeken. 

Het ‘De Professional op het Witte Paard’ is geschreven door o.a. Achraf Talaoui, managing Partner Qando. Hierin staan 7 factoren op een rij waarmee u maximaal rendement kunt halen uit de ingehuurde externe professionals, zodat uw tevredenheid toeneemt en het gevoel over uw investering verbetert.

 1. Crëer een 'sense of urgency'
 2. Definieer een heldere behoefte aan professionele dienstverlening
 3. Organiseer informatievoorziening door inkoop
 4. Bepaal de inkoopstrategie per type dienstverlening
 5. Realiseer 'smart buy'
 6. Monitor toegevoegde waarde
 7. Voer de regie en borg opgedane kennis in de organisatie

In het boek ‘De Professional op het Witte Paard’ staan de succesfactoren veel uitgebreider beschreven. Hier kunt u het boek bestellen.

Heeft u moeite met een of meerdere succesfactoren toe te passen of wilt u gewoonweg meer hierover weten? Laat het ons weten!

Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain