Implementatie van inkoopsoftware

Wij helpen onze klanten bij de implementatie van inkoopsoftware. Onafhankelijk van de gekozen software kunnen wij een waardevolle bijdrage leveren. Onze focus is de adoptie door de gebruiker. Als gebruikers het nieuwe inkoopsysteem omarmen en vrijwillig gaan gebruiken, dan is de kans veel groter dat de beoogde doelstellingen ook daadwerkelijk gehaald worden. We leveren projectmanagers voor het implementatietraject maar ook verschillende subject matter experts, bijvoorbeeld op het gebied van P2P, masterdata of contractmanagement.

Klant case

P2P in de zorg

Implementatie van een gebruiksvriendelijk, efficiënt en digitaal P2P-proces in de cloud voor een topklinisch ziekenhuis.

Onze klant was binnen de inkooporganisatie gestart met een transformatieprogramma om de samenwerking tussen inkoop, business units en leveranciers te verbeteren. Onderdeel hiervan was het professionaliseren en verder automatiseren van het Purchase to Pay-proces (P2P).

Wij hebben de klant hierbij geholpen met de projectleiding, het vormgeven van de beleidsafspraken, opzetten van de P2P-kanalen strategie, het opzetten en uitvoeren van masterdata management, het inrichten van catalogi en het onboarden van leveranciers. 

Downloaden

Een goed voorbereide implementatie is cruciaal voor een hoge adoptie van het gekozen inkoopplatform. Een zwakke planning of voortdurende scope creep heeft een sterk negatieve impact op het geloof in de potentieel toegevoegde waarde van het platform.

Mark van Lieverloo

Mark van Lieverloo

Managing Partner | Qando

Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain