Klaar voor het echte werk!

maart 30, 2022

Hi, welkom bij mijn tweede blog over mijn tijd bij Qando! Inmiddels is het alweer 3 maanden geleden dat ik hier als net afgestudeerde begonnen ben als Digital Procurement Consultant. Ook de afgelopen weken zijn weer voorbijgevlogen. De leercurve is nog steeds erg stijl en zal dat voorlopig ook nog wel blijven. Juist dat zorgt ervoor dat elke week er weer anders uitziet en net zo leerzaam is als de voorgaande.

image-png-Mar-25-2022-08-13-50-59-AMZoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen heb ik, als onderdeel van het inwerkprogramma van Qando, mij beziggehouden met een uitgebreide training in de Source-to-Pay software van onze softwarepartner Zycus. Inmiddels heb ik deze volledig afgerond en heb ik het certificaat in ontvangst mogen nemen waarmee ik officieel kan meedraaien in een implementatietraject, maar ook meer kennis heb opgedaan van inkoopsoftware en inkoopdigitalisering in het algemeen.

In het vakgebied van consultancy is het natuurlijk van belang om, naast vakinhoudelijke kennis, ook je zogeheten soft skills, of people skills te ontwikkelen. Om deze reden heb ik een workshop onderhandelen en een workshop consultancy skills gevolgd. Wat nog rest is het geven van een elevator pitch over Qando en het behalen van een IPMA-certificaat, de projectmanagementmethode die wij hanteren. Daarmee ben ik bijna aan het einde van mijn inwerkperiode bij Qando beland. Vrijwel alle facetten van het inkoopvak zijn inmiddels in meerdere en mindere mate aan bod gekomen. Ik heb het gevoel dat ik hiermee een goede en belangrijke basis heb gelegd voor wat mij te wachten staat: opdrachten bij de klanten van Qando.

Voor die opdrachten zijn we hard aan het werken om ons nóg sterker te positioneren in de zorgmarkt. Over het belang van inkoopdigitalisering in de zorg en wat Qando hierin kan betekenen ben ik een stuk aan het schrijven voor op onze website. Deze zal binnenkort online komen. Ook gaan we komende maand opnieuw aan de slag voor een klant, waar we onze expertise aanbieden bij het selecteren, contracteren en implementeren van een nieuw contract- en leveranciersmanagement systeem. Dit wordt de eerste opdracht waarbij ik actief als consultant binnen een team van Qando en de klant aan de slag ga, spannend!

Met het inwerkprogramma achter de rug is het nu dus tijd voor het echte werk: daadwerkelijk voor een klant aan de slag gaan. Natuurlijk in het begin vooral in een ondersteunende rol aan mijn collega’s, maar ook zeker met verantwoordelijkheden. Uiteindelijk is de praktijk de beste leerschool en ik kan dan ook niet wachten om te beginnen!

Wil je weten wat ik concreet ga doen en waar ik tegenaan loop bij het helpen selecteren, contracteren en implementeren van een CLM-systeem, hou dan mijn volgende blog in de gaten!

Sjors Peters

Geschreven door Sjors Peters

Qando | Junior Consultant