De impact van inkoopsoftware

In juni 2019 zijn de resultaten van ons jaarlijks inkooptechnologie-onderzoek gepubliceerd in het VIB-magazine in België. Dit jaar hebben wij voor het eerst het onderzoek uitgevraagd in zowel Nederland en België. Later dit jaar zal ook een artikel geplaatst worden in het vakblad Deal! Magazine van NEVI. 

Het gebruik van inkoopsoftware is maar mondjesmaat toegenomen in vergelijking tot vorig jaar. In de beschikbare inkoopsoftware worden wel voornamelijk de standaardfunctionaliteiten worden gebruikt. De uitgebreidere en meer intelligente functionaliteiten, zoals de inzet van Artificial Intelligence voor spend analyse, worden nog nauwelijks gebruikt terwijl inkoopprofessionals hier juist veel van verwachten.

Opvallend is dat de respondenten de kwaliteit van de door hen gebruikte software slechts waarderen met een matige voldoende. Wel zien we dat het gebruik van inkoopsoftware bijdraagt aan betere scores op diverse kritische prestatie-indicatoren, zoals TCO, contractuitnutting en besparingen. 

Alle resultaten van het onderzoek hebben wij verwerkt in onze eigen publicatie. Wil je de publicatie ontvangen als pdf? Laat dan hieronder je naam en e-mailadres achter, dan sturen wij deze spoedig toe!

Deelname inkoopsoftware-onderzoek 2020

In februari 2020 komt de vragenlijst voor het nieuwe onderzoek online en het is nu al mogelijk om je in te schrijven als deelnemer. Elke respondent - met een volledige ingevulde vragenlijst - krijgt van ons een benchmark-rapportage waarin de scores van jouw organisatie worden vergeleken met die van andere organisaties (geanonimiseerd). Uiteraard krijg je een herinnering voor deelname zodra de vragenlijst beschikbaar is.
Aanmelden 2022

Vorige publicatie in Deal! Magazine 2018

Klik op het artikel om te downloaden
Qando Deal! Magazine ISO2018
Qando office

Aanmelden voor blogs

Onze consultants delen regelmatig hun kennis en ervaring met de inkoopgemeenschap, bijvoorbeeld via de publicaties van boeken en artikelen.

Ook delen we nieuws via onze blogs. Hiervoor kunt u zich aanmelden door uw e-mailadres hieronder in te vullen. 

Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain