Achraf  Talhaoui 

Mijn naam is Achraf Talhaoui en ik ben Managing Partner bij Qando. Samen met Mark van Lieverloo heb ik in 2010 Qando opgericht.

Inmiddels ben ik meer dan 15 jaar actief als strategisch consultant op het gebied van inkoop en Digitalisering. De ervaring die ik bij elke klant weer inbreng heb ik opgedaan bij:

  • multinationals (Akzo-Nobel, ING, Robeco, Univé, VGZ)
  • semi publieke (NS, ProRail, Essen, TenneT en Stedin),
  • publieke organisaties (Belastingdienst, diverse ministeries) en organisaties in de zorg (bijv. Isala Klinieken, Catharina Ziekenhuis, UMC Utrecht en Gelderse Vallei). 

De ervaring op inkoopgebied zit met name op het gebied van IT-sourcing, contract- en leveranciersmanagement. Daarnaast heb ik ervaring met analyses van inkoopfuncties en implementaties van inkoopsoftware.

Sinds 2017 geef ik ook trainingen, webinars en workshops op het gebied van Blockchain, Artificial Intelligence en de impact hiervan op inkoop. Daarnaast is Digitalisering van Procurement een veel voorkomend onderwerp.

Om ook iets terug te geven aan de inkoopgemeenschap heb ik 5 jaar in het bestuur van YPP gezeten en ben ik regelmatig actief op NEVI events. YPP is de netwerkorganisatie voor jonge, talentvolle inkoopprofessionals in Nederland. Daarnaast was ik 3 jaar jurylid van de Procurement Young Talent Award van NEVI & YPP. Verder heb ik nog diverse artikelen en een boek gepubliceerd: De professional op het witte paard, SDU Uitgevers (2010).

Mijn interesse ligt bij complexe inkoopvraagstukken op strategisch niveau en de uitdagingen bij de implementaties van inkoopsoftware.

Naast dit inhoudelijk werk hou ik van ondernemen en heb ik de ambitie om van Qando een gevestigde nichespeler te maken op het grensvlak van inkoop en IT.

Ik heb twee universitaire opleidingen gedaan, Internationale Bedrijfscommunicatie -Frans en Bedrijfswetenschappen met de afstudeerrichting Marketing.  

Tot slot geniet ik met mijn vrouw en drie kinderen van reizen, lekker eten en veel lezen.

Connect

[fa icon="linkedin"]
[fa icon="envelope"]
[fa icon="phone"]
06-18479630
Achraf Talhaoui - Managing Partner Qando
Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain