Pers

Hier staan onze nieuwsberichten en persberichten in chronologische volgorde.

 

19 juni 2017

Qando sponsort en verzorgt workshop op NEVI-Inkoopdag 

 

Contractmanagementdag.jpeg

 

Op donderdag 22 juni 2017 heeft Qando een actieve rol op de NEVI Inkoopdag. Dit congres met het thema Digitale Transformatie van Inkoop vindt plaats in het vergadercentrum NBC te Nieuwegein. Samen met onze partner Zycus sponsoren we en verzorgen we eén van de deelsessies, waarbij we een aantal mooie cases delen waarin organisaties met behulp van inkoopsoftware een indrukwekkende transformatie hebben ondergaan. Ook zijn we aanwezig met onze eigen stand.

Voor meer informatie ga naar www.nevi-inkoopdag.nl

Laat je het weten als je 50% korting wil op je toegangskaartje? Dat regelen we graag voor je! Mail ons op info@qando.nl

 

20 april 2017

Nederlandse bedrijven en overheidsorganisaties laten miljoenen liggen


Nederlands bedrijfsleven en overheid laten miljoenen liggen door slecht gebruik van de mogelijkheden van inkoopsoftware

Vught -- Volgens de consultants van Qando is nog heel veel winst te behalen met de inzet van inkoopsoftware, met name door het gebruik van goede data, de integratie tussen systemen en de samenwerking met leveranciers. Achraf Talhaoui, managing partner bij Qando geeft aan dat er een besparing mogelijk is van minimaal 10% over alle inkoopuitgaven bij bedrijven in de industrie, zorg en financiele sector, maar ook bij (semi-)overheidsorganisaties en ZBO's, als er meer aandacht komt voor beter gebruik van inkoopsoftware.

Het inkoopadviesbureau Qando heeft de resultaten van haar jaarlijkse inkoopsoftware-onderzoek in de Nederlandse markt bekend gemaakt. De invloed van het gebruik van inkoopsoftware op de prestaties deze organisaties is significant, echter is de adoptie van deze software, bestaande uit meerdere inkoopmodules, is beperkt.

De adoptie van ‘losse’ inkoopmodules stijgt over de gehele linie, met name Purchase-2-Pay en E-sourcing geven hoge groeicijfers: respectievelijk 14% en 18%. Het is echter opvallend dat er slechts een kleine stijging in koppelingen tussen de verschillende inkoopmodules is waar te nemen, terwijl integratie van modules juist zorgt voor betere inkoopprestaties. Respondenten met meer dan vijf koppelingen rapporteren 31% betere prestaties dan respondenten met evenveel modules maar minder koppelingen. 

De resultaten van het onderzoek zijn op 7 april gepubliceerd in het inkoopvakblad Deal! Magazine. Het volledige onderzoek is ook op te vragen bij Qando.

---------

Gepubliceerd op: 

Nieuwsbank

Managers Online

Facility Management Magazine

 

21 maart 2017

Contractmanagement-dag 2017: relaties die werken!

 

Contractmanagementdag3.jpeg

 

Op donderdag 16 maart heeft Qando wederom als sponsor deelgenomen aan de jaarlijkse NEVI contractmanagementdag. Het is voor ons erg waardevol om een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van dit vakgebied. We hebben genoten van de inhoudelijke sessies en het was leuk om weer bij te praten met zowel nieuwe als bestaande relaties en we hebben dan ook een aantal mooie aanvullende koffie-afspraken in het verschiet. Nogmaals hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid!
 
Drie relevante inzichten vanuit de plenaire sessies:
1. De gebruikelijke prestatiemanagementmethodieken in contracten stellen leveranciers vaak in niet in staat om te innoveren waarmee de waarde van leveranciers voor je organisatie wordt beperkt. Tip: reserveer contractruimte voor gezamenlijke innovatie, hiervoor is vertrouwen van beide kanten noodzakelijk.

2.Functionele vertaling van KPI’s leidt niet tot een effectieve samenwerking om ‘de droom’ van je organisatie te realiseren. Denk hierbij aan de vele KPI-dashboards met rode en groene smileys en stel de vraag: ‘wat is de toegevoegde waarde voor de klant?’ Tip: Hanteer op managementlevel KPI’s die zijn opgesteld vanuit de klantwaarde.

3. Contractmanagement gaat echt verder dan contractbeheer. Het gaat om de relatie die je opbouwt met je leveranciers, het uitnutten van contracten en het samenwerken voor innovatie. Tip: benoem concreet het besparingspotentieel bij effectief contractmanagement. Maak ook inzichtelijk hoeveel ‘administratieve tijd’ dit gaat schelen bij de betrokken contractmanagers en hoeveel interessanter hun werk wordt.
 
Met de bovenstaande tips helpen we je graag verder. Een eerste intake is altijd voor onze rekening!

 

3 april 2016

Qando is per 1 april naar Villa Oldenburg in Vught verhuisd 

Qando Procurement Strategy & Solutions verhuist naar een groter kantoor in Villa Oldenburg te Vught. Vanuit dit representatieve kantoor kunnen we de verdere groei van Qando faciliteren. Met inmiddels vijf consultants in vaste dienst en een aantal freelancers en ZZP-ers die via Qando aan de slag zijn, helpen we steeds meer klanten om hun inkoopprestaties te verbeteren, inkoopsoftware beter te gebruiken en besparingsprogramma's succesvol uit te voeren.

Het (nieuwe) adres van Qando is Sint Michielsgestelseweg 8, 5261 NH Vught.

 

26 oktober 2015 

Qando Food4Thought series gelanceerd!  

De eerste QandoFood4Thought kennis- en netwerksessie vindt plaats op 1 december. Ingrediënten: lekker eten, praktijkcases delen van en met onze klanten, scherpe discussies en netwerken met collega CPO's en inkoopprofessionals. Wil je een plekje reserveren aan deze tafel? Meld je dan nu aan op info@qando.nl

 

23 januari 2015

Qando sponsort de NEVI Contractmanagementdag 2015! 

Dit jaar vindt voor het derde jaar op rij de NEVI Contractmanagementdag plaats. De 3e editie staat in het teken van 'De Relatie maakt de Prestatie'. Qando zal deelnemen op de informatiemarkt en een aantal demo's verzorgen van de contract- en leveranciersprestatiemanagement software van softwarepartner Zycus.


Voor meer informatie: www.contractmanagementdag.nl

 

21 februari 2013

Zycus & Qando organize CPO Connect Amsterdam 2013 

 

CPO Connect Amsterdam is a series of roundtable events organized by Zycus in collaboration with Qando, which will feature lively debate and discussions around procurement’s strategic role in driving business performance improvement and financial success.

These focused events – featuring drinks, dinner and discussion – will bring together a select group of senior procurement professionals who are intent on leading their companies to improved business and financial performance. Guests will gain access to well known researchers and experts in sourcing and procurement and to like-minded procurement executives who are already innovating and moving the meter on procurement performance.

Topic for 26th of February: Procurement Performance Initiatives at FEI

In this session, Paul Flemmend, Global Advanced Sourcing Manager at FEI, will share some of the unique challenges faced by FEI in getting visibility into their procurement processes and how technology was leveraged to overcome those challenges resulting in procurement transformation.

Participants in the Europe 2013 CPO Connect sessions will also receive an exclusive research report on the state of procurement performance and technology enablement across Europe. The research is part of a larger Zycus initiative to comprehend enterprise procurement best practices and challenges around the globe.

Location & time: 26th Feb, 2013 - 05:30 PM CET Onwards
Double Tree by Hilton, Amsterdam

For more information contact me via: achraf.talhaoui@qando.nl or +31618479630

 

 

Contact voor pers

Journalisten en redacties kunnen contact opnemen met:

[fa icon="user"]
Lucel Mulder
[fa icon="phone"]
0641260420
[fa icon="envelope"]
lucel.mulder@qando.nl  
Lucel Mulder - Contact Pers
Een greep uit onze klanten

DSM

NS

Isala

Belastingdienst

ProRail

CRH

Kuehne+Nagel

Sitech

NedTrain