Waren er nog interessante startups tijdens Digital Procurement World?

september 30, 2022

Op 21 en 22 september 2022 vond Digital Procurement World plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ook een afvaardiging van Qando heeft zich hier met dank aan YPP twee dagen ondergedompeld in de wondere wereld van Digital Procurement. Twee dagen vol inspirerende sprekers, leerzame break-out sessies en digital procurement startups die zich aan het publiek presenteerden.

IMG_3112 kopie

Onder die startups bevonden zich interessante partijen met vooruitstrevende ideeën die de digitalisering van procurement processen weer een stap verder gaan brengen. In deze blog bespreken we een aantal van hen die ons zijn opgevallen.

Wat over het algemeen op viel was dat (bijna) alle start-ups door middel van Artificial Intelligence de inkoopprocessen willen automatiseren en/of bestaande data en informatie willen verrijken. Dit zag je voornamelijk terug in diverse applicaties voor het verrijken van Supplier information.

Daarnaast is er binnen de start-ups ook een grote rol weggelegd voor ESG, bijvoorbeeld in de vorm van multi-tier supply chain analyse. Last but not least was er ook een grote rol weggelegd in collaboration tools. Als er een ding is geleerd van de diverse lockdowns is dat digitale samenwerking intern maar ook met leveranciers en andere partijen in de supply chain een steeds belangrijker wordende factor is geworden.

IMG_3127 kopie

Een kleine greep uit de interessante startups:

Leveranciers sneller vinden met behulp van AI

Matchory een Duitse startup die software heeft ontwikkeld die helpt bij de zoektocht naar een leverancier door middel van het gebruik van AI en Big data. Hierdoor wordt de time-to-market drastisch ingekort. Bij Matchory wordt informatie verzameld vanuit de supply chain en dit wordt centraal beschikbaar gemaakt om te gebruiken voor strategic sourcing. De grote hoeveelheid data die het hart van de software vormt, wordt door slimme algoritmes geëvalueerd.

https://matchory.com/

Elke week een hele berg aan aanvragen te verwerken?

Dan zou je misschien eens naar Lhotse moeten kijken. Een startup uit Duitsland. Het is een AI-guided tool voor indirect spend requests waar menselijke beoordeling van inkoopaanvragen niet noodzakelijk is. De krachtige AI van Lhotse identificeert de voorkeursleveranciers of bijpassende catalogusitems bij elke aanvraag tot bestelling. De tool is voornamelijk bedoeld om de operationele inkoop te ondersteunen/te ontlasten. Daarnaast is het mogelijk om de communicatie met leveranciers vanuit het platform te laten plaatsvinden. Hierdoor is het voor iedereen transparant en is er geen over en weer e-mailverkeer meer nodig.

Meer weten over Lhotse: https://www.lhotse.de/en/

Supply chain transparanter maken en risico’s monitoren?

Wil je je concurrenten voor zijn in het mitegeren van risico’s bij je toeleveranciers? Prewave is een startup die zich focust op supply chain intelligence. Het is een platform dat leveranciers monitort door middel van het combineren van diverse databronnen. Prewave combineert nieuws media, social media en alle online media om tot de monitoring van leveranciers te komen. Zo is het platform in staat om dagen tot weken voordat een bepaald trigger event plaatsvindt jou al een signaal te sturen.

Het platform wordt ook gebruikt om duurzaamheidsrisico’s in kaart te brengen voor je leveranciersbestand.

https://www.prewave.com/

Was dat alles?

Nee, behalve bovenstaande drie startups waren er nog tientallen startups en scale ups met interessante pitches, handige functionaliteiten en misschien wel disruptive roadmaps voor ons Procurement Professionals. Met een aantal van deze applicaties kun je zo aan de slag, als aanvulling op je bestaande tooling!

Wil je meer weten over de laatste ontwikkeling op Procurement technologie gebied, schrijf je dan in hier in voor onze Smart Digital Procurement nieuwsbrief.

Stephanie Kortlever & Achraf Talhaoui

Stephanie Kortlever

Geschreven door Stephanie Kortlever

Qando | Medior Consultant